Autotehtaiden myöntämä uuden auton korin puhkiruostumattomuustakuu

Autotehtaiden myöntämä uuden auton korin puhkiruostumattomuustakuu

Henkilöautojen korin puhkiruostumattomuustakuu ns. tehdastakuu, kattaa auton korin suljetuista kotelorakenteista sisältä ulospäin tapahtuvat läpiruostumiset tietyillä edellytyksillä.

Eli vahinkoa takuuehtojen mukaan ei vielä ole syntynyt vaikka alusta olisi kauttaaltaan vahvassa ruosteessa. Määräaikaishuollon yhteydessä havaitaan tietysti ko. ruostuminen, tällöin huolto antaa korjauskehotuksen, jonka korjauksen kustannuksista vastaa takuuehtojen mukaan asiakas.

Vahinkotilanne syntyy vasta silloin, kun auton kotelosta sisältäpäin tapahtuu läpiruostuminen, tällöin puhkiruostumattomuustakuu yleensä realisoituu.

Eräs edellytys, joka koskee lähes jokaista automerkkiä on, että jokainen huoltokirjan mukainen huolto valtuutetussa huoltokorjaamossa on tehtävä, jotta koritakuu pysyy voimassa. Takuun voimassapysymiseksi toimenpiteet, joita omistaja autolleen saa tehdä, vaihtelevat automerkeittäin erittäin paljon. Samoin eri vuosimallien kohdalla on eroja.

Auton alustasta lähtenyt ruostuminen on kuitenkin aina auton omistajan vastuulla; kuten alustan ja korin saumoista ja liitoksista sekä tehtaan suojan kulumisesta alkunsa saaneet ruostevauriot. Tätä ulkopuolista ruostumista aiheuttavat kosteus, lika, maantiesuola, kiveniskemät, renkaista irronnut nastametalli, happosateet, sekä muut epäpuhtaudet.