AREKL: Ruoste on entistä pahempi turvallisuusriski

AREKL: Ruoste on entistä pahempi turvallisuusriski

Autoalan Ruosteenestoliikkeiden Keskusliitto
Lehdistötiedote
14.10.2014

Ruoste on entistä pahempi turvallisuusriski

Autot ruostuvat Suomessa nopeammin kuin ennen, sillä uusia autoja ei enää ruosteenestokäsitellä valmistajan toimesta. Nykyauton korin ohut sähkösinkitys ei riitä suomalaiseen liikenteeseen, jossa suolaa ajetaan teille vuosittain kymmeniä kiloja jokaista autoa kohden. Meillä auton ruostumisriski on moniin muihin maihin verrattuna monikymmenkertainen, siksi asiantuntevan ruosteenestoliikkeen tekemä ruostesuojaus on Suomessa tarpeen.

Ruostesuojauksia eniten japanilaisiin autoihin

Autoalan Ruosteenestoliikkeiden Keskusliiton tuoreen asiakastutkimuksen mukaan vuonna 2013 ruostesuojattiin eniten uudehkoja autoja. Tutkimuksesta käy ilmi, että suojatuista autoista 24 % on alle vuoden ikäisiä, 37 % 1-3 vuoden ikäisiä ja 39 % yli 3 vuoden ikäisiä. Tulokset ovat positiivisia, sillä juuri uuteen tai uudehkoon autoon tehtynä ruostesuojaus takaa parhaan mahdollisen turvan ruostetta vastaan.

Suurin osa asiakkaista on erittäin tyytyväisiä ostamaansa ruostesuojauspalveluun. Uusissa autoissa suurin asiakasryhmä ovat japanilaisten autojen omistajat. Japanilaisen autonsa ruostesuojanneet olivat myös tyytyväisimpiä työn jälkeen ja hinta-/laatusuhteeseen. Kaikista käsittelyn teettäneistä yli 90% suhtautuu myönteisesti myös jatkokäsittelyyn kutsumiseen.

Ruostesuojauksen teettäneistä yksityisasiakkaista vain 10% on alle 45-vuotiaita. Varttuneemmat autoilijat siis tietävät, että Suomessa auto kannattaa suojata. Nuoremmista kuljettajista moni ehkä luulee, että autojen korien nykyinen sähkösinkitys tekisi ne ruostumattomiksi. Totuus on kuitenkin se, että noin hiuksen vahvuiseen sinkitykseen ei tarvitse osua kuin pieni kivi, niin ruostuminen voi alkaa. Suomen teillä kiviä ja soraa on valitettavan paljon.

Nykyauto on alttiimpi ruosteelle

Loskakeli on meillä pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta valitettavan tuttu talvi-ilma. Kasvihuoneilmiö on vähentänyt auton teräsrakenteille terveellisempiä kireitä pakkasia ja lisännyt ruostumiselle otollisia nollan molemmilla puolilla liikkuvia lämpöjaksoja. Suomalainen suolaus, hiekoitus, nollakeli ja vesi ovat auton korin pahimmat viholliset. Auton akselistojen kiinnityspaikat eivät saa ruostua tai pyörä saattaa pahimmassa tapauksessa irrota tukivarren tai sen kiinnityspisteen pettäessä esimerkiksi kuoppaisella tiellä ajettaessa tai voimakkaassa jarrutuksessa. Nykyauton korirakenteessa käytettävät ohuet suurlujuusteräkset eivät kestä ruostumista perinteisten, paksumpien terästen tapaan. Kunnossa oleva korirakenne on edellytys auton kolariturvallisuudelle.

Ruotsissa tehty 500 automallia kattava selvitys paljasti uusien autojen ruosteeneston heikentyneen. Automallien ruostumisalttiudessa on suuria eroja (linkki).

Nykyisten henkilöautojen pohja on osittain suojattu muovipaneelein. Katsastuksessa autosta ei saa purkaa mitään, joten paneelien takana muhiva ruoste jää katsastuksessa vaille huomautusta. A-katsastuksen tilastojen mukaan ruoste ilmaantuu ensimmäiseksi helmakotelon takapäähän, alustan takaosan kotelorakenteisiin ja pohjalevyyn, pyöräkoteloihin, sisälokasuojiin sekä ovien ja muiden luukkujen saumoihin ja alaosiin.

Ruostumattomuustakuu ei riitä

Auton oma puhkiruostumattomuustakuu kattaa vain valmistajan valmistus- tai materiaalivirheestä aiheutuvat ruostevauriot. Takuu ei kata kiveniskemistä tai pohjan maalivaurioista alkanutta ja suolan sekä kosteuden aiheuttamaa ruostumista, jotka ovat yleisimmät syyt auton ruostumiseen. Ruosteenestoliikkeen myöntämä takuu taas antaa turvan juurikin näistä ulkoisista tekijöistä aiheutuvaa ruostumista vastaan. Ruostumattomuustakuun voimassa säilyminen edellyttää lisäksi säännöllisten koritarkastusten tekemistä valtuutetussa huollossa. Koritarkastukset eivät välttämättä kuulu auton huolto-ohjelmaan, joten kuluttajan tulee muistaa huolehtia niistä itse.

Koko maailman autotuotannosta noin promillen verran myydään Suomeen. Siksi ei voida olettaa, että autoja olisi suunniteltu juuri täkäläisiä olosuhteita varten. Ruosteenestoliikkeissä suojauksia tehdään myös ns. takaisinkutsuna. Näissä tapauksissa valmistajan ja maahantuojan toimesta suojataan esimerkiksi määrätyn vuosimallin kaikki autot, joissa on ongelmakohtia, kertoo AREKL ry:n puheenjohtaja Tapio Hotokka.

Asiantuntevan ruosteenestoliikkeen tekemässä ruostesuojauksessa pestään ensin auton alusta- ja kotelorakenteet, jonka jälkeen ne kuivataan koneellisesti. Tämän jälkeen ruiskutetaan alustaan ja koteloihin reikiä poraamatta kotelosuoja-aine. Lopuksi alustaan ruiskutetaan kulutusta kestävä alusta-aine, jonka vahvuus on jopa 10 kertaa auton alkuperäistä suojapinnoitetta paksumpi. Ruostesuojaus pitää auton ruosteettomana estäen auton oman takuun ulkopuolelle jäävien ulkopuolisten tekijöiden aiheuttamat ruostevauriot. Suojauksen etuihin kuuluu myös äänieristyksen paraneminen. Tiivis alusta-aine vähentää sisätiloihin kantautuvaa rengasmelua ja muita auton alustasta kuuluvia ääniä. Suojaus ei katkaise auton takuuta. Ruosteenestokäsittelyn hinnat alkavat 500 eurosta ylöspäin ja käsittely kestää 2-3 päivää.

Myös käytettynä maahantuotuja autoja ruostesuojataan paljon. Autoilijat tuntuvat tietävän, että tuontiauto kannattaa ruostesuojata heti, ennen kuin suomalainen tiesuola pääsee iskemään etelämmässä parempana pysyneisiin pelteihin, Hotokka summaa.

kuva1

Kuva 1: AREKL:in jäsenliikkeissä sitoudutaan korkeaan työnlaatuun. Inspecta Sertifiointi Oy:n valtuuttama tarkastaja Timo Ruohomaa tarkastamassa suojattua autoa.

Kuva 1: AREKL:in jäsenliikkeissä sitoudutaan korkeaan työnlaatuun. Inspecta Sertifiointi Oy:n valtuuttama tarkastaja Timo Ruohomaa tarkastamassa suojattua autoa.

kuva2

Kuva 2: Ilman ruostesuojausta auton metallirakenteet ruostuvat aiheuttaen turvallisuusriskin.

Kuva 2: Ilman ruostesuojausta auton metallirakenteet ruostuvat aiheuttaen turvallisuusriskin.


Autoalan Ruosteenestoliikkeiden Keskusliitto Ry:n (AREKL) jäsenliikkeet ovat luotettava valinta auton korin ruostumattomuuden ja turvallisuuden varmistajaksi. Mukana on korkeaan laatuun sitoutuneita autojen ruosteenestoliikkeitä sekä ruosteenestoaineiden maahantuojia. Valtakunnalliseen yhdistykseen kuuluvat jäsenliikkeet pitävät auton korin kunnossa tinkimättömällä ammattitaidolla. 

Lisätietoja Autoalan ruosteenestoliikkeiden keskusliiton verkkosivuilta www.arekl.info. Tunnettuja ruosteenestoalan ketjuja ovat Finikor, Dinitrol ja Tectyl.

AREKL:n tutkimusta varten haastateltavien yhteystiedot kerättiin AREKL:n jäsenyritysten asiakasrekistereistä. Tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluina 27.8.-11.9.2014. Vastaajia oli yhteensä 101 kpl. Tutkimuksen toteuttivat Suomen Tuotetieto (haastattelut ja suunnittelu) ja Parametra (suunnittelu ja raportointi).

areklAUTOALAN RUOSTEENESTOLIIKKEIDEN KESKUSLIITTO R.Y.
www.arekl.fi
Hannuksenpelto 2, 02270 Espoo
Puhelin 040 7717 118